1. Naujienos, istorijos ir įvykiai
  2. Toyota Yaris yra Metų automobilis 2021
Spartusis pasirinkimas

Naujasis Toyota Yaris pelnė prestižinį apdovanojimą – tapo metų automobiliu 2021

Naujasis Toyota Yaris yra Geriausias 2021 metų automobilis.

Nedidelis miesto hečbekas geriausiu pripažintas rinkimuose, kuriuose balsą skirti galėjo 59 komisijos nariai iš 22 šalių. Ketvirtosios kartos Yaris garbingą įvertinimą gavo prabėgus 21-eriems metams po to, kai Metų automobiliu buvo pripažintas pirmosios kartos Yaris. Tai buvo pirmasis Toyota gautas apdovanojimas šiuose rinkimuose. Yaris modelis rinkimų komisijos įvertinamas nuolatos, mat kiekviena šio modelio karta patekdavo į apdovanojimų finalistų sąrašą.

Rinkimų komisija įvertino Yaris hibridinę technologiją dėl nuoseklaus ir tolygaus važiavimo, nedidelių emisijų ir patrauklios automobilio kainos. Tai pagrindiniai veiksniai, kodėl net 80 proc. nupirktų Yaris yra hibridiniai.

Naujasis Yaris buvo giriamas ir dėl dizaino, dinamiškų savybių bei aukščiausios klasės saugos technologijų.

Be to, Metų automobilio rinkimų komisija įvertino Toyota sėkmę vėl įžiebus aistrą karštiesiems hečbekams visoje Europoje su neseniai išleistu GR Yaris.

Metų automobilio 2021 titulas Yaris buvo skirtas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai modelis buvo pripažintas geriausiai parduodamu automobiliu Europoje. Tai ženklas, kad europiečiai neabejotinai sutinka su rinkimų komisijos įvertinimu.

Mattas Harrisonas, Toyota Motor Europe vykdomasis viceceprezidentas, neslėpė, kad šis apdovanojimas – didžiulė garbė Japonijos automobilių gamintojui ir dėkojo komisijai už jos sprendimą ir pripažinimą. „Taip pat norėčiau pasinaudoti proga ir paminėti didžiulę aistrą, su kuria dirba mūsų komandos Europoje ir Japonijoje. Tai geriausias kada nors sukurtas Yaris, kuris, kaip ir norėjo Akio Toyoda, mūsų klientų veiduose sukelia šypseną“, – sakė jis.

Toyota modeliai metų automobilio titulus yra pelnę triskart. Yaris šį garbingą apdovanojimą gavo 2000-aisiais, Prius garbė teko 2005-aisiais, o naujasis Yaris pakartojo giminaičių sėkmę 2021-aisiais.

Žiūrėkite daugiau